Förslag på nyårslöften

Som den samvetsgranna gudinna jag innerst inne absolut inte är, tänker jag sitta upp på en ovanligt hög häst och moralpredika med viktig min och stram frisyr. Om du ännu inte kommit på några fåniga nyårslöften att bryta mot i början av januari, kan jag ge tre samtida, genomtänka och godtagbara förslag:
 
  • Vi slutar kategorisera varje dålig dag som psykisk ohälsa. En pissig måndag är inte utbrändhet och att du gråter över något fånigt gör dig inte deprimerad (men kanske mänsklig). Kan vi sortera begreppen för att på sikt sluta urholka dem? Det är viktigt att prata om psykisk ohälsa - men det är också viktigt att kunna skilja sjukdomar från tillfälliga och ofarliga känslor.
     
  • Vi tar inga stela, onaturliga selfies som endast syftar till att framhäva olika kvinnliga attribut som vi vill ha likes för. Inte en enda under hela 2021. Låt ankmunnar, putande rumpor och indragna magar förbi ett oangenämt minne från 2020. Att lägga så stor vikt vid att vara snygg känns som ett medeltidsfenomen som bör förpassas just dit.

  • Är det inte hög tid att låta NA-KD och andra fast fashion-kedjor gå i graven en gång för alla? Låt oss göra en rungande stor bojkott av företag som bryr sig så lite att de knappt orkar förneka vilka dåliga rättigheter människor i deras produktionskedjor har, än mindre orkar engagera sig i hur deras verksamhet påverkar miljön? Är Linn Ahlborgs nya konstiga jacka verkligen värd det?
 
Clide i Gabeljungsskogen <3